Reinigers voor de (zeer) gevoelige huid


Een (zeer) gevoelige huid is vaak moeilijker te verzorgen en heeft een speciale behandeling nodig. De huid kan heftig reageren op bepaalde producten en geeft dan vaak een reactie in de vorm van een prikkelend gevoel of puistjes.
In dit artikel laat ik acht reinigers zien die geschikt zijn voor een (zeer) gevoelige huid.


1. Sensitive 0% micellair water van de Kruidvat
Dit micellair water is geschikt voor de zeer gevoelige/overgevoelige huid omdat het geen parfum, alcohol en kleurstoffen bevat. Deze stoffen werken vaak irriterend voor een wat gevoeligere huid.


2. Garnier verzachtende oogreinigingslotion
Deze lotion is geschikt voor gevoelige ogen omdat het een milde lotion is. Het is verrijkt met appelwater en werkt daarom verzachtend en verfrissend.
Wel bevat de lotion parfum.


3. Garnier verzachtende reinigingsmelk
Dit product is meer bedoeld voor de droge huid maar het kan ook gebruikt worden voor de gevoelige huid omdat het geen parabenen bevat. Wel bevat het alcohol en parfum.


4. Reinigingsmelk van Yves Rocher
Deze reinigingsmelk is aan te raden voor de (zeer) gevoelige huid omdat het geen parfum, alcohol, kleurstoffen en parabenen bevat. Het bestaat voor meer dan 86% uit natuurlijke bestanddelen.


5 & 6. L’oréal Delicate Flowers reiningscrème en tonic
Deze twee producten zijn verzachtend voor de huid. Ze bevatten roos (verzachtende en kalmerende werking) en jasmijn  (beschermende en kalmerende werking).
Links is een reinigingscrème die je met je handen op je gezicht aanbrengt en vervolgens afspoelt, rechts is een tonic die de laatste restjes make-up verwijdert. Beide producten bevatten wel alcohol en parfum.


7. L’oréal Sublime Soft verzachtende tonic
Deze tonic werkt goed voor de gevoelige huid omdat hij hypoallergeen is en heel zacht aanvoelt. Wel bevat deze ook weer alcohol en parfum en is daarom misschien niet geschikt voor de overgevoelige huid.


8. Kruidvat rozenwater
Rozenwater is fijn om de allerlaatste make-up restjes te verwijderen. Het is een mild product dat zorgt voor een schone en frisse huid. Het bevat wel alcohol en parfum.

Producten die ik persoonlijk aanraad zijn de producten uit de 0% lijn van de Kruidvat en de reinigingsmelk van Yves Rocher omdat ze geen irriterende stoffen bevatten en daardoor ook geschikt zijn voor de overgevoelige huid.

Tips:
– Let goed op de ingrediënten. Alcohol, parfum, kleurstoffen en parabenen zijn irriterende stoffen. Deze kun je het beste vermijden, zeker als je een overgevoelige huid hebt.
– Houd het simpel. Hoe minder ingrediënten het product bevat, hoe beter.
Gebruik ook niet al teveel reinigingsproducten.

Disclaimer: ik ben geen expert op het gebied van gezichtsverzorging, deze tips deel ik op basis van mijn persoonlijke ervaringen en door wat ik door de jaren heen heb geleerd.

Hopelijk heeft dit artikel je mogen helpen.

Advertenties

Een gedachte over “Reinigers voor de (zeer) gevoelige huid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s