Dingen die je voor jezelf kunt doen in de zomervakantie


De zomervakantie is dé tijd om op te laden en tot jezelf te komen. Even geen/minder verplichtingen. Het is een mooie gelegenheid om tijd aan jezelf te besteden en dingen voor jezelf te doen. Wat voor dingen ik bedoel? Lees snel verder! Dit kun je voor jezelf doen deze zomervakantie..

Terugkijken & plannen
Als je je even niet op school en andere verplichtingen hoeft te richten, heb je alle tijd om na te denken over jezelf en je leven. Stel jezelf vragen als: waar sta ik? Wat ging er goed de afgelopen periode en wat kan beter? Wat zou ik willen veranderen in mijn leven? De periode na de zomervakantie kan voelen als een nieuwe, frisse start. Kijk terug maar kijk ook vooral vooruit. Wat wil je bereiken de komende tijd?

Er in je eentje op uit
Als je de tijd voor jezelf wilt hebben om even lekker tot rust te komen en na te denken over van alles, dan is het verstandig om er alleen even op uit te gaan. Dan wordt je niet gestoord en heb je alle tijd voor jezelf. Ga bijvoorbeeld naar het strand of naar het bos, dit zijn dé plekken om tot rust te komen en op te laden.
Tip: het ligt eraan in welke regio in Nederland je woont maar de studenten-OV kan de eerste of laatste weken nog geldig zijn waardoor je gratis reist.

Jezelf verwennen
Als je het druk hebt door bijvoorbeeld school of werk dan kan het er weleens bij in schieten om jezelf goed te verzorgen. Nu heb je er weer alle tijd voor!
Plan een uitgebreide pamper-sessie, dat kan bij een salon maar je kunt het ook prima zelf thuis doen. Benodigdheden: douchegel, scrub, scheermesjes, scheergel en een bodylotion voor het verzorgen van je huid. Overige benodigdheden: een kaars, muziek,  wat te eten en te drinken, nagellak…


Inspiratie opdoen
Door inspirerende boeken te lezen, video’s te bekijken, sites te lezen etc. ga je helemaal geïnspireerd en vol nieuwe ideeën het nieuwe schooljaar in.
Boeken lezen is ook nog eens lekker ontspannend en dit kun je overal doen!
Aanrader voor deze zomer: ‘Liever met lef’ van Dagmar Valerie

Gezonde recepten uitproberen
In de vakantie heb je alle tijd om nieuwe gezonde recepten uit te proberen, altijd leuk!

Nieuwe plekken ontdekken
Vergroot je wereld door nieuwe plekken te zijn. Dit kan in het buitenland zijn maar Nederland is ook erg mooi! Er zijn verschillende treinkaarten te koop in de zomer waardoor je goedkoop een hele dag kunt reizen.

Iets goeds doen voor een ander
Sommige mensen doen vrijwilligerswerk in de zomervakantie en dat is eigenlijk een heel goed idee. Andere mensen helpen is altijd goed en het zorgt ook voor een enorme boost voor je zelfbeeld!

Hopelijk heb je wat aan deze tips en ideeën. Fijne vakantie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s