Christian Talk #1 – Summer Special


Hoi allemaal, het lijkt me leuk om elke 7e van de maand een Christelijk artikel online te zetten waar jullie tips en inspiratie uit kunnen halen. Hopelijk vinden jullie het leuk! Deze eerste ‘Christian Talk’ is gelijk een speciale. Het is namelijk een zomereditie en dat houdt in dat ik tips geef voor Christelijke gerelateerde dingen die jullie in de zomer kunnen doen nu jullie misschien meer vrije tijd hebben. Veel plezier!


Boektip: Sta Stil
Foto van vrolijkfabriek.nl
Dé ideale tip om tot rust te komen en te ontspannen is het lezen van een boek. En wat is er nu leuker dan lekker ontspannen te lezen in een Christelijk boek? Precies.. géén idee. ;)
Dit boek is gemaakt door de redactie van zijlacht.nl. Sta Stil is een 20 dagen Bijbelleesplan wat je ideaal kunt volgen in de zomer. Het bestaat uit twee delen, deel 1 heet ‘Sta stil en weet dat ik God ben’ en deel 2 heet ‘Sta stil en let op Mijn wonderen’.
Het boek neemt je mee door allerlei Bijbelverhalen en het zorgt er ook voor dat je gaat nadenken over je eigen leven, doormiddel van opdrachten bijvoorbeeld.
Het is heel leuk vormgegeven, het ziet er een beetje uit als een magazine met vrolijke kleuren en leuke foto’s. Zeker een aanrader!
Je kunt het online op verschillende webshops bestellen en waarschijnlijk ook in boekhandels. Het boek kost €13,95.


Gezellige muziek mag niet ontbreken in de zomer. Leuk om aan te hebben staan als je buiten zit of als je lekker op pad bent. Dit zijn een paar van mijn favorieten van dit moment:

Worship Central – Mercy Road

Royal Tailor – Hold me together

Joshua Micah – Who says

Danny Gokey – Slow down

In de zomervakantie hebben we over het algemeen wat meer tijd voor activiteiten waar we in het dagelijkse leven niet zomaar tijd voor hebben.
Dit zijn een aantal voorbeelden van Christelijke activiteiten die je in de zomer zou kunnen ondernemen. (of in je vrije tijd tijdens andere seizoenen natuurlijk)

Idee 1: prayer journal
Een prayer journal is een journal waarin je je gebeden bijhoudt. Je kunt dit helemaal op je eigen manier doen. Het idee is dat je opschrijft waar je voor bid en eventueel of dit is uitgekomen, zo kun je God’s werk in jouw leven zien.

Een aantal leuke video’s over de prayer journal van het YouTube-kanaal ‘Coffee and Bible Time’ zeker een aanrader!

Idee 2: devotional
Bekijk deze video van Martha Worthy:

Idee 3: ABC Bible Memory Cards

Idee 4: Inspirational Gem Cards

Dit was de eerste Christian Talk! Hopelijk vonden jullie het leuk en ik wens jullie een hele fijne zomer toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s